Köttfärssås och spagetti kan innebära mycket, beroende på hur man gör den och vad man har i. Ikväll har jag lagat riktig italiensk köttfärssås med bl a bacon, rotselleri och rött matlagningsvin hos mamma och pappa. Större, bättre utrustat och flashigare kök hos dem. Dessutom mycket uppskattning och lagom kravlöst att laga till dem. Sådant spelar lite roll.
Hemligheten är att låta alla ingredienser koka ihop länge: en-två timmar. Det skadar ju inte heller om pastan kommer från Glenn Strömberg Collection. Eller att man dricker San Pellegrino-vatten till :)
Jag är ganska intresserad av matlagning. Både teoretisk och praktisk. Hur man tillreder olika varor på bäst sätt, vad som passar ihop, smakmässigt och i konsistens. Hur mycket fett, protein och kolhydrater olika saker innehåller och som en följd av det GI-värden. Sådan (egentligen ganska onödig) kunskap snappar jag lätt upp.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Stilistisk och vacker bild, med lite smygreklam:)
hehe Vem har sagt att man inte får göra reklam på sin blogg?
Skicka en kommentar