fick en lite annorlunda pasta från mamma&pappa efter deras italienvisit i somras; lumaconi giganti och när bror M:s sambo P var här förra helgen bad jag henne översätta de delar av receptet på förpackningen (se foto) jag inte förstod och ikväll blev det då ett försök till att laga nån slags tomatsås med lök, ricottaost och korv (skulle enligt receptet vara salsiccia men det fanns inte utan det fick bli kabanoss istället) förutom de sedvanliga ingredienserna vitlök, buljong, honung (eller socker), tomatpuré och kryddor. sen la man den halvfärdigkokta pastan i såsen, på med parmesanost och gratinerade i ugnen. blev väldigt kraftig smak men personligen tycker jag det blev lite för sött med ricottan. efterrätt: ballerina som fortfarande kvalar in som favoritkakan :-)
lördag, november 15
kanske lite väl mycket matfixering men det råkade bli så idag.
fick en lite annorlunda pasta från mamma&pappa efter deras italienvisit i somras; lumaconi giganti och när bror M:s sambo P var här förra helgen bad jag henne översätta de delar av receptet på förpackningen (se foto) jag inte förstod och ikväll blev det då ett försök till att laga nån slags tomatsås med lök, ricottaost och korv (skulle enligt receptet vara salsiccia men det fanns inte utan det fick bli kabanoss istället) förutom de sedvanliga ingredienserna vitlök, buljong, honung (eller socker), tomatpuré och kryddor. sen la man den halvfärdigkokta pastan i såsen, på med parmesanost och gratinerade i ugnen. blev väldigt kraftig smak men personligen tycker jag det blev lite för sött med ricottan. efterrätt: ballerina som fortfarande kvalar in som favoritkakan :-)
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar