söndag, november 18

make my day.

första gången sen blogger började spara inlägg automatiskt som jag råkar ut för att endast en av typ tio rader finns kvar när man öppnar ett påbörjat inlägg. nåväl, bara till att börja om helgredogörelsen då:

i fredags trevlig och pratig middag med H&S och lilla A som var ovanligt medveten och uppmärksam för sin ringa ålder på åtta månader.

eftersom det var soligare än utlovat tog vi en lagom runda på lördagförmiddagen, främst för att inhandla ingredienser till pepparkakssmet. klantsak 1 som hade med pepparkakorna att göra: jag lyckades glömma en av de två pepparkakskryddorpåsar vi köpte. klantsak 2: läste fel/slarvigt i receptet idag och tog 1,5 liter istället för 1,5 dl vatten. eftersom jag aldrig förr har gjort egen deg reagerade jag inte på orimligheten men J upptäckte det som tur var innan det var för sent.

ringde sen mormor och sa att vi tänkte komma och besöka henne, då vi ändå skulle på middag hos P&M som bor i närheten, vilket gjorde henne väldigt förvånad men såklart glad. fick en fin ljusblå cardigan som hon köpt men inte tyckte passade. men viktigast var att hon fick prata av sig, tidsperspektivet blir så uppenbart olika; hon vaknar klockan fem varje morgon, bor själv och kan nu inte efter lårbensbrottet gå ut. om tiden gick långsamt för henne förut har möjligheterna för sysselsättning och tidsfördriv förminskats än mer nu. det finns ett bra uttryck: make my day. och det handlar oftast inte om pengar, utan om att ge nån av sin egen tid och energi. sen att vissa hävdar att tid är pengar är inte relevant i det här sammanhanget, för socialt umgänge kan inte köpas för pengar. sen alltså middag hos P&M, efter god taco blev det oväntat nog tp-spel, vilket var länge sen sist. kul!

idag kladdkakefrukost och sen uppgång pga väldigt lågt blodsocker vilket ledde till en typ halv, seg och slapp dag. pepparkakssmeten är iaf gjord nu, och det var målet. kakorna görs senare. nog för att jag gillar att planera men pepparkakor lämpar sig inte väl för infrysning.

Inga kommentarer: