tisdag, april 21

cooking is still fun.

improviserade en ny, väldigt enkel, kycklingrätt igår: först lite smör och citronsaft i botten på en form, sen bredde jag ut spenat, en burk grillade paprikor i olja, kronärtkockshjärtan och mozzarellaost och på det kycklinglår som liksom fick vända sig lite i det som var under. lite mer citronsaft, balsamvinäger och salt och peppar på det och sen in i ugnen på 175 grader i typ en timme. har ätit det både till lunch och middag idag. till efterrätt blir det nu en liten yoggi dröm kokos till gårdagens avsnitt av tonårsliv.

en annan nämnvärd lite tokig sak jag upptäckt är att den termometer jag haft i frysen och som var orsaken till hela klago/byteshistorien har visat sig inte vara helt pålitlig. visserligen var det en sån där billig plasttermometer men jag trodde inte de kunde "gå sönder" på det sättet. tyckte det var underligt att inte heller den nya frysen kunde komma ner under -18 grader och la en annan likadan termometer bredvid och det skiljde ungefär nio grader! enligt den andra termometern var det - 25 grader och det bekräftades av ytterligare en tredje termometer. troligtvis var det alltså inget fel på den gamla frysen! så det kan bli.

Inga kommentarer: