söndag, mars 9

vårexplosion.

strålande sol både igår och idag, över 10 plusgrader och riktig vårdoft ute idag! tog in lite grenar, vissa med lite ludd på, kanske vide? så får vi se om det händer nåt med dem. snyggt stilleben hursom.


annars fortsatt fixande här hemma, börjar se slutet på bocka-av-listan nu och det känns skönt. kopparljusstakarna på bilden är ärvda från farmor och de har jag nu äntligen också putsat, också en grej på "listan". var på ikea en gång efter jobbet även denna vecka men den gardinstång jag ville ha (i vitt) var typiskt nog slut och skulle inte komma förrän om länge pga kvalitetsproblem. men jag fick med mig mer gardinband med hällor som man syr på tyg för att det ska bli en kappa (mätning och klippning av gardiner blev också färdigt idag, mamma ska hjälpa med att sy senare) och en extra trådback till en av garderoberna. den senare passade såklart inte men J hjälpte mig med borrning av egna hål så nu är den på plats. tror det var första gången jag borrade själv-32 år men det kändes bra!

fyra stora tavlor är uppe (två i kök och två i vardagsrum, som planerat) med hjälp av bättre superbetongborr från Js kollega, spegel på hallväggen (efter lånad mollytång av erica&klas), sänggavel och byrå köpte vi på ikea förra veckan, hade eg tänkt den vita höga breda hemnesmodellen men den var slut så då tog vi spontant en gråbrun, blev bra mot övrigt vitt i sovrummet. i den inbyggda garderoben med stång tänkte jag att det vore bra med nån lådförvaring nedtill och kollade bara en snabbis vad som fanns på blocket och hittade då två trådbackar med passande mått med fyra lådor vardera i fruängen av alla ställen-supersmidigt!

vitrinskåp ska vi vänta med ett tag; vi vill ha ett med sidoglasväggar och hittade ett sånt snyggt på ikea men det utgår och ersätts med nåt liknande senare i vår.

läste det här och blev återigen påmind om hur jag instämmer. never fit in. it's dangerous to always need to live in a well behaved box. gör inte saker för att det förväntas. och döm inte andra för att de inte gör som du skulle gjort. det behöver varken vara sämre eller bättre.  

Inga kommentarer: