söndag, december 9

pepparkaksdeg för andra gången.

fick se farmors fina lägenhet som hon äntligen flyttat till efter att ha bott i ett hus som hon inte klarade av i x antal år. pratade redan om förra helgen men då var hon upptagen, och det är ju bra att hon håller igång med olika aktiviteter, så vi var där och sällskapade i fredags kväll istället. för övrigt en kväll som bjöd på en sällsam känsla pga dimman som förändrade både ljud, ljus och stämning. sånt där oförklarligt, kanske ungefär som när man känner närvaron av nån som dött.

lite annorlunda visit när vi hälsade på J:s kompis D en sväng igår; hittade honom i nåt han kallade för slaktarboden där han höll på att förpacka och märka kött från två rådjur och frågade om vi ville ha. slutade med att vi åkte därifrån med färs av eget slaktat lamm. idag tog vi vara på det lilla ljus som fanns och gick en promenad med P i djursholm förbi cedergrenska tornet och ett antal villor i miljonersklassen men av olika skick. blev åthutade av en gubbe som öppnade sin dörr så fort vi trampat på nåt han hävdade var privat mark, men som varken var skyltat eller markerat med staket och närmast liknande en fortsättning på en gångväg.

planen är att göra ny pepparkaksdeg i eftermiddag då den förra gick åt utan att några kakor blev gräddade, dels pga en liten olycka med avfrostningsvattnet i kylskåpet och för att degen kanske är godare än slutprodukten :-)

3 kommentarer:

j sa...

hoppas att pepparkaksdeggörandet gå kanon bra!

Lina sa...

jepp, jepp, det gjorde det och igår blev det ett antal kakor oxå, även om ugnen inte var optimal för pepparkaksgräddning...

Anne sa...

pepparkaksdeg! det var länge sedan. med eller utan pepparkakor :)