fredag, mars 13

helgplaner so far.

A och K kommer hit på lunch på söndag. ska göra lax med pesto i ugn med spenat, champinjoner och potatis samt rostade kikärtor till. A är vegetarian men som tur är äter hon lax iaf. till efterrätt blir det de hembakta kakorna jag har kvar sen förut. chokladkakorna är godare och saftigare när de äts nästan direkt från frysen.

imorgon blir det pershagen. E&K ska också dit.

har ägnat mig åt matlagning ikväll, en aktivitet som sällan slår fel när jag vet att jag har tid till det och kan göra det i lugn och ro. stress tar liksom bort det roliga. blev en mix av morotsstavar, lök, bambuskott och grön paprika och på det la jag bollar av kalvfärs blandad med dijonsenap, chilisås och en woksås för att få lite mörk, sojig* smak. allt i lergrytan och innan jag satte in den i kall ugn hällde jag lite kalvbuljong över alltihopa. blir jasminris till. om jag äter ris ska det vara jasmin eller basmati, när man (jag) smakat det vill man aldrig mer äta vanligt ris :-) skillnaden ligger i att jasmin- och basmatiris kan man äta som ensamrätt för det har en smak. vanligt ris tycker jag smakar som en aning för varmt vatten när man inte är törstig*.

*kinkig med maten? nja, vissa skulle nog tycka det... ;-) men det hänger samman med grad av intresse, kunskap och erfarenhet.

uppdatering 21:06: nu är maten och disken avslutad. verkar inte som om det blir nåt pershagen imorgon utan kanske prommis med mamma&pappa istället!

2 kommentarer:

Karro sa...

Låter som att det blir en bra helg! Ska bli kul att ses på söndag, känns som det var toklängesen vi sågs! Härligt med lunch, särskilt en som låter så god. :-) Jag som var helt var inställd på fika. :-)
Kram kram!

Lina sa...

hehe räknade inte med att du läste men det går väl an utan överraskning oxå ;-)