lördag, juni 2

grazax.

en grej jag fastnade för i en reklam för grazax, immunterapitabletter mot gräspollen: inleds behandlingen 2-3 månader innan gräspollensäsong, kan viss effekt förväntas. behandlingen bör starta minst fyra månader innan gräspollensäsong och fortsätta under 3 år. (1000 kr kostar tabletterna för en månads bruk.) dyrt (främst för staten eftersom maxbeloppet man betalar för läkemedel är 1800 kr/år) men det jag främst tänkte på här var att viss effekt kan förväntas. att det ska ha effekt kan man väl förvänta sig av ett godkänt läkemedel av den typen?! 

tvättar och packar inför budapest som vi åker till i veckan med Js familj. väderprognosen säger mellan 20-30 grader men regn nån dag så paraply har packats ned. ska bli spännande, staden verkar jättefin, med höjd på ena sidan floden donau = bra utsikt. blir kanske zoobesök även i denna stad :-) och ett terrormuseum finns också som verkar intressant.

en bra låt blev det på pendeln igår: when i hold ya av och med moa lignell som tydligen varit med i idol, hade helt missat henne.

Inga kommentarer: