lördag, januari 5

only lyon.

 utsikt från hotellrummet på våning 6. fint rätt stort rum, dusch lite utöver det vanliga med både stort munstycke och ställbart vattenfallsflöde ovanifrån. och bra frukost.
 i mitten på höjden syns kyrkan fourviere - vi gick upp och tog bergbanan ned.
 solnedgång över rhône.
pariserhjulet på place bellecour. uppsatt på unescos värdsarvslista, torget då, inte hjulet :-) det monterades ned sista dagen vi var där - för säsongen, tror jag.

temperaturen kändes mer som höst, knappt 10 grader, och lite nästan som vår när solen visade sig. lyon var fint, och stort (frankrikes andra största stad med 2 miljoner invånare). påminde en aning om budapest, men det var kanske mest pga floderna (rhône&saône) och höjderna. vi promenerade mest runt, kollade i lite affärer (europas största stadsgalleria fanns i staden) - köpte l'occitane handkräm (trots att det var dyrare än jag trott, för att jag siktat in mig :-)) rotfruktschips för första gången och två tröjor till rafael från vertbaudet (denna och denna, hade aldrig hört talas om märket innan) och så gick vi till zoot som var några djurhäng i en stor park.

Inga kommentarer: