onsdag, juli 17

och lite mer alsace.

smördegsbakelse fylld med kyckling, kalv, burkchampinjoner, brödkrutonger och grädde-ingen smaksensation direkt. J åt en tallrik med surkål, blandade korvar och fläskbitar.

 pampig och cool entré till bilutställningen i mulhouse (uttalas inte som man tror om man läst tyska :-))
 bra utbud av ta-med-mat!
pampigt värre i strasbourg. en skillnad mot de smala gatorna i italien.


eu-parlamentet i strasbourg. i övrigt bestod staden som sagt av mkt gammal bebyggelse och var full av turister.
den fina toaletten på hotellet i strasbourg vi sov en natt på. högst upp i huset med balkar som syntes. jag gillar den här stilen, nästan helvitt men ändå med detaljer som sticker ut, men svårt att tvätta håret utan att blöta ned golvet :-)

en annan bra sak med att semestra i det här området var de korta avstånden mellan utflyktsmålen/sevärdheterna. jag gillar verkligen inte att lägga mkt tid på bilåkande. 

vi cyklade in en sväng till mariatorget idag och åt glass på stikki nikki, en glasseria som jag läst bra om. man fick supermkt glass och den var helt okej, men inte så att den var värd all hajp direkt. vi tog blåbärsglass, svartvinbärs- och citronsorbet och chokladglass. nu snart middagsrester från igår på balkongen. verkligen varmt, 25 grader, och kvavt här idag. funderar på att ta en prommis sen och lyssna på dagens sommarpratare, en tjej som haft bukspottkörtelcancer och fått fem organ transplanterade.  

Inga kommentarer: