måndag, november 9

kanske för att han strök bort det mörka från hennes panna och kinder och viskade att hon fick gråta om hon ville.

(citat ur hon går genom tavlan, ut ur bilden av johanna nilsson, som jag läste nån gång för många år sen och nu börjat läsa om.)

middag med min familj i lördags och med J:s igår. mamma&pappa gör alltid så fint och extra med dukning och mat; först fick vi mousserande, sen förrätt och så oxfilé i gorgonzola- och gräddsås. till sist två olika sorters parfait som mamma gjort själv. tiden går alltid så fort när vi umgås, åkte hem strax innan tolv för att vi var så trötta men jag hade lätt kunnat stanna längre. den här gången blev det mycket diskussioner om ullared, ica-reklamen och om hundar. de flesta av oss gillar ju hundar och vi har pratat länge, på skämt, om att vi skulle ha en hund tillsammans, pga bundenheten. bror M praoade på gärdets hunddagis på högstadiet så det blev lite minnen från det och vi plockade fram en hundbok och gick igenom olika raser. berner sennen och new foundland har länge varit favoriter utöver de lite mer vanliga labrador och golden. skojade också om affärsidén hyr en hund. tyckte jag var mycket kul :-)

hos J:s föräldrar lagade jag och han en variant på en soppa som mat-niklas gjorde i sitt program. rostade morötter, lök och kålrot i ugn ganska länge, mixade sen det tillsammans med mjölk och grädde till en slät soppa. kyckling som preppats med timjan, olja och citron och också lagats i ugnen skars sen i bitar och las i varje sopptallrik. relativt enkelt och smakade helt okej. sen gjorde jag en polly-chokladkaka som kanske blev aningen torr men det var nog för att jag förväntade mig kladdkakekonsistens. när vi skulle åka hem fick jag oväntat två påsar juveler av E, J:s syster. det är jordnötter i choklad och de finns billigt i en affär där de bor och hon vet att jag gillar dem. det oväntade är oftast det bästa!

i lördags hade jag klänning (som gick i lila), vilket är ovanligt för att vara mig (pga att det är svårare när man har insulinpump), och nya mörklila strumpbyxor. fortsatte färgmatchningen igår när den lila blusen fångade upp det lila i den rutmönstrade tröjan med ljusblå bakgrund som i sin tur fångade upp de ljusblåa strumporna.

nu ska vi se ensam mamma söker från igår. kommer som vanligt sitta med ett leende på läpparna hela programmet. och självklart har jag redan tjuvsnokat så jag vet vad som händer, men när det är självvalt förtar det aldrig nåt för mig.

2 kommentarer:

Maria sa...

Den boken minns jag som väldigt bra. Jag undrar om den skulle kännas lika bra vid omläsning? Vad är ditt intryck hittills, lika bra? Har läst många fler böcker av Johanna Nilsson, och hoppats på lika berörande läsning, men tycker ingen av de böcker jag läst matchat denna första, på långa vägar.

Lina sa...

har bara läst knappt 40 sidor än så länge, men jag tror jag kommer tycka om den även denna gång. tycker inte heller nån av de andra nådde beröringsnivån på den första, även om "rebell med frusna fötter" var på god väg, så som jag minns det iaf.