fredag, mars 25

mot sydligare breddgrader.

vi åker (som jag tidigare berättat) till spanien med mamma&pappa imorgon (väckarklockan står på mindre roliga 04:15 så jag hoppas kunna sova på planet) - tisdag. en av mammas kolleger har en lägenhet i playa flamenca (lite utanför torreveija) som vi hyrt. flyger till alicante och hyr bil där. ska bli skönt med miljöomväxling och lite spansk mat och mataffär, som jag som vanligt tycker är det roligaste :-) tror inte vi kan bada, men promenera på stranden iaf. väderprognosen säger knappt 20 grader och sol, längtar efter den där känslan när man stiger ur planet och möts av varma vindar. nya coola solglasögon är införskaffade :-)

gjorde avocadosoppa för första gången igår, har varit skeptisk mot det innan, men det blev ju jättegott. enkelt var det också: mixade bara avocado med creme fraiche, lite citronsaft&vitt vin, salt och peppar och hällde sen på avsvalnad grönsaksbuljong (till önskad konsist
ens) där jag också hade haft i dill. toppade med räkor. god både halvljummen och kall. räkor och avocado är en så himla bra kombo.

Inga kommentarer: