fredag, september 6

hur svårt att bara skjuta alla tankar åt sidan.

igår lagade för första gången mat med färsk koriander. har inte riktigt definierat den smaken tidigare även om jag är rätt säker på att jag ätit det. nu var det i en matkasserätt: lax- och räkbiffar m ingefära, lime, vitlök, chili och som sagt koriander. jag var lat och pyttsade ut all smet i en form ist för att steka biffar men det blev smakrikt gott. 

lyssnade klart på svikaren igår och hade gärna fortsatt med nästa del, stenhjärtat, med en gång, det är bra betyg det! gillar verkligen alexandra rapaport som inläsare oxå. 

stannade till vid badet nedanför tanto idag på hemvägen och gick i det ganska varma vattnet till knäna, så skönt med dessa sommarvarma dagar vi haft den senaste veckan trots inträde i september. har inte blivit nåt bad i år och jag har otippat-badar ju typ aldrig i sverige pga den frekventa bristen på värme i vattnet-haft lite lust att göra just det ändå på sistone. bestämde att nästa sommar ska jag bada :-) 

ikväll gick vi en runda till netto i aspudden och sen längs vattnet tillbaka. var nån fest i winterviken och marcus aujalay stod utanför och pratade med några gäster. känner att jag har lite extra svårt att vara i nuet för tillfället och istället tänker jag på saker som ska göras. att tiden går så himla himla fort, på det sättet att jag skulle vilja ha mer. så mkt tankar (och känslor) om olika saker, som jag också tror spär på det här av att aldrig vara riktigt lugn och avslappnad. och på två uttryck jag stött på nyligen och som etsat sig fast av olika anledningar: 

if looks could kill you would be a weapon of mass destruction. 
att attraktion (som iofs inte bara behöver handla om yta) kan vara nåt helt annat än kärlek. det här med snygghet har på sistone börjat fascinera mig så. likaså pengar, att jag intresserar mig för vad folk tjänar och på nåt sätt imponeras och fascineras av människor som tjänar/har mkt pengar. det här är väl eg inte så ovanligt el konstigt men båda dessa grejer är egentligen sånt jag inte vill tycka är viktigt/ska spela roll men trots det gör jag sökningar på merinfo.se (som jag tycker är bättre för jmf än ratsit).  

i have learned that people will forget what you said, people will forget what you did, but people will never forget how you made them feel.
(maya angelon)

2 kommentarer:

Maria sa...

Jag tog ju mitt badbeslut i år:) Kände att jag blev mer människa av det!? Konstigt hur små detaljer kan påverka en så mycket...

Lina sa...

tänker mer och mer att livet består av många små detaljer.

jag, petra och rafael var nere på deras strand idag. petra badade (som vanligt) och jag gick i till knäna idag med, hade inte badkläder, men hade inte doppat mig ändå-för kallt. men ändå ett steg på väg; bendopp både igår och idag :-)