söndag, maj 17

somewhere something incredible is waiting to be known.

(carl sagan (amerikansk astronom))

hade en jättefin lördag igår där vi hjälpte mamma&pappa och bror N att flytta möbler och kartonger till hans nya boende. var riktigt kul att plocka upp och fixa och möblera. vi åt mcdonaldslunch på boendets altan och följde sen med hem där pappa grillade flintastek medan vi gjorde en jättegod sallad på potatis, rödbetor, ungsrostade morötter och squash, olja och kryddor. satt sen ganska länge och åt ost och kex till efterrätt. länge sen jag hade en sån bra dag!

igår åkte vi till fittja för att äta brunch på mångkulturellt centrum där som dn gett högsta betyg i sitt brunchtest. kom dit lite innan de öppnade och då var det inte en kotte där så vi gick en promenad längs de fina omgivningarna som faktiskt fanns där och när vi sen kom tillbaka fem i tolv var det jättekö och vi trodde inte alls man behövde boka bord (pratade med en kvinna och fick reda på att man tom behövde boka barnstolar för det hade de missat och blivit utan). när vi till slut kom fram till kassan fanns det som tur var två bord kvar. olika kalla sallader med bl a rödbetor och blomkål, hummus, piroger med fetaost och spenat och bröd samt baklava fick man ta själv men av de varma rätterna fick man bara beställa en. blev att vi delade på amerikansk pannkaka och våffla till efterrätt. en kul sak var apelsinjuicepressarna man fick använda själv, inte för att juicen var överdrivet god med tanke på att det inte är apelsinsäsong nu, men grejen att man fick göra det själv.

nu håller jag på med en köttfärssoppa med tacokrydda, lök, morötter, majs och makaroner. först fräser köttet och grönsakerna lite grann och sen bara på med vatten och kalvbuljong så får det koka för sig själv ett tag. majs och makaroner går i mot slutet.

Inga kommentarer: