måndag, mars 11

cheezballsgratäng.

hittade ett recept jag tyckte verkade roligt och spännande att pröva, nämligen cheezballsgratäng (från matplatsen). skulle varit fläskfilé men jag tog kalkon ist (vi äter så mkt rött kött ändå). man varvar stekt kött i skivor med stekta champinjoner, cheezballs och såsen på crème (ett av de ord jag får slå upp stavning på varje gång :-)) fraiche vitlök, som jag inte heller prövat förut, mjölk och lite mjöl. riven ost överst och sen in i ugnen. precis som när man gör kladdkaka med polly försvann cheezballsen under gräddningen, så man kan ha mkt fler såna än man tror. resultatet blev helt okej men ingen smakhöjdare. 

kan inte låta bli att dra parallell till hur det känns att ha en allvarlig sjukdom kontra att inte ha nåt jobb. så länge man inte befinner sig i den situationen tänker man oftast inte på sin nuvarande som tacksam. tacksam över att ha ett jobb/att man inte är sjuk. ganska naturligt och självklart, kanske, men oj så sant. maslows behovstrappa.

väntar på att J ska komma hem nu, är så hungrig. sen ikväll blir det fam. ann. (familjen annorlunda för oss som gillar förkortningar:-)) och förhoppningsvis (om J orkar se) molanders!

Inga kommentarer: