onsdag, februari 17

grottlagrad.

utanför ica sitter en skylt som gör reklam för grottlagrad ost. hon tycker inte det låter speciellt aptitligt. bara roligt. hon väljer sen mellan kolja och sej. är det nån smakskillnad? funderar på att köpa ett äpplepäron men avstår. ångrar sig när hon gått därifrån. varför måste varje beslut bli så stort och övervägas så mycket? varför måste medvetenheten hela tiden ligga på max?

en kvinna på tunnelbanan pratar i sin mobil om intima provsvar, nästan så att folk tycker det är att gå över gränsen och vill byta plats. fast bara nästan. men hon spetsar hörseln, är bara tacksam över att det finns människor som är villiga att dela med sig av historier man annars måste söka upp själv.

några säten bort sitter en tant som har en paraplyvagn av märket graco bredvid sig. i vagnen sitter en hund med nåt slags täcke runt sig! runt halsen på kvinnan hänger ett sl-kort köpt för reducerat pris. är hunden sjuk på nåt sätt eller är det bara jobbigt att gå i all snömodd?

upptäcker att hon glömt gårdagens p-piller. har aldrig hänt förut. tar fram bipacksedeln och läser: kontakta din läkare eller barnmorska. vad ska de kunna göra som hon själv inte kan? dagen-efter-piller, grav-test (fast det tar väl ett tag innan ett sånt ger utslag?) eller bara vänta och se om man får mens. det sista är väl det mest troliga svaret hon skulle få?

Inga kommentarer: