måndag, februari 8

tårar har samma form som roddbåtar.

den bok jag läser nu, sommarljus av den isländske författaren jon kalman stefansson, lyckas fånga livet på ett ovanligt bra sätt. man får följa ett antal människor som bor i samma isländska by och det är de fantasirika och ibland märkliga (men fullt trovärdiga) detaljerna som också lyfter och gör det till en oväntat fin läsupplevelse. rubriken har samma namn som ett kapitel i boken.

läser också
människor helt utan betydelse av johan kling, båda dessa böcker lånade jag efter tips i svd för ett tag sen, men den är mycket sämre. har väl läst halva och den kommer liksom inte igång, trampar liksom på tomgång i samma långsamma och lågmälda tempo.

ovanligt mycket på tv idag (för mig): först specialversion av halv åtta hos mig (hela veckan) där föräldrar till kända barn ska laga mat till varandra och efter det familjen annorlunda och samtidigt på ettan uppföljningsprogram till den fina dokumentärserien himlen kan vänta. har blivit förkyld igen med trötthet, tungt huvud och feberkänsla av och till, så det passar rätt bra att sitta framför teven ikväll.

Inga kommentarer: