torsdag, april 19

highly sensitive person.

maria berättade för ett tag sen att hon sett på efter tio där de pratat om att det numera finns en diagnos på oss som känner så/för mkt för vårt eget bästa, de kallade det etikett (och påpekade tydligen noga att det inte var en diagnos) men jag tycker faktiskt diagnos passar bättre :-) fanns en bok som jag funderar på att läsa, om hur man utnyttjar sin lysande känslobegåvning och inte drunknar i den. frågar mig direkt om en lysande känslobegåvning är nåt man föds med eller förvärvar under åren? säkert både och.

idag köpte jag den andra smaken i lokas nya mash-up: jordgubb&lakrits. tyckte den var lite lam i smaken, hade förväntat mig mer lakrits. tycker för övrigt inte att det är en mash-up (=udda kombination); lakrits&jordgubb (eller hallon) är ju en vanlig godiskombo. köpte päron&pitanga förra vecka
n och den var nog godare. får se om jag kan låta bli att prova banan&kiwano :-)

3 kommentarer:

Maria sa...

Så himla märkligt att du skrev om den idag. Beställde den häromdagen och fick den idag (andra gången på kort tid cdon imponerar med leveanstid). Har påbörjat den. Var mycket tunnare än jag trodde och inte skriven på ett språk jag gillar. Men är ju innehållet rent faktamässigt jag är ute efter. Intressant dock. De hävdar att det förr i världen var nödvändigt att det fanns människor som kunde känna av om andra mådde dåligt osv för att flocken skulle överleva. Min tanke: idag snarast ett hinder, blir att man tvångsmässigt lägger sig i andras liv i alla fall tankemässigt.

Maria sa...

Du kan ju få låna om du vill, om jag läst klart när du vill läsa:)

Lina sa...

ja, det lät onekligen intressant. hade inte tänkt i de banorna. lånar gärna när du läst klart.