fredag, december 4

pepparkakor versus lussekatter.

behöver frågan ens ställas? pepparkakor (och pepparkaksdeg) vinner med hästlängder, förutsatt att man inte räknar mammas lussebullar med mandelmassa för de står i en klass för sig. vanliga lussekatter göre sig icke besvär :-)

har fått ringa både schenker och apoteket för att fråga vad som händer med grejer (dvs blodsockerstickor och infusionsset till pumpen) jag beställt. nuförtiden är det oftast så att jag får ringa och fråga men de har sällan nåt svar på varför det dröjt så. denna gång sa tjejen på schenker att det blivit ett missförstånd och att paketet gått tillbaka till deras lager. när det gäller apoteket får man ju i princip bara prata med en växel som i sin tur ska ringa upp respektive apotek, vilket innebär andrahandsinformation. hoppas det blir ändring på detta när de privata apoteken öppnar.

i helgen ska vi baka hos mamma&pappa. har hittat två recept jag är sugen på: nötkakor där man rostar hassel- och valnötter innan de mals och blandas i smeten och pepparkaksgrottor med lingonsylt. sen blir det kanske också en tur till K för att kolla in helt nya lägenheten i filmstaden.

idag noterat fenomen:
att marken kan bli så våt utan att det regnat det minsta pga att det är så fuktigt.

idag läst mening som fastnade (från ingen hör hemma här mer än du av miranda july):

"det sarkastiska skrattet från någonting som aldrig har behövt
försöka".

för att jag fortfarande tror att det finns sådana som bara utan tvekan kan, vet, vill och gör.

Inga kommentarer: