torsdag, december 31

dag 365 år 2009.

vi gick en långpromenad bort till mälarhöjden efter frukost. var riktigt bistert väder, så att det kändes i näsa och i käken. på hemvägen kom st bernhardshunden som bor i vårt område. har med stort intresse liksom följt den sen den var en klumpig liten valp och nu när den gick bredvid en labrador ser man verkligen hur stor den är. antingen har den inte fått all päls ännu eller så är det en korthårig variant för såna finns det tydligen också.

ska bara vara hemma ikväll, vilket känns skönt. har nu stått och skalat och skurit potatis och lök som vi ska ha till en gratäng ikväll. först ska dem dock kokas i mjölk och grädde. till det har köpt kalvstek och sen blir det ungsrostade champinjoner, kokt blomkål och gräddsås till. blir första gången jag gör stek. är inte så förtjust i det annars men blev sugen när mamma&pappa berättade att de gjort just kalvstek och var jättenöjda.

ska nog kolla på upp eller i skuggan av värmen (tips från svt morgon imorse) i eftermiddag. och kanske slumra lite så at jag orkar vara uppe till tolv... :-)

imorgon ska vi till mamma&pappa igen. farmor och kanske mormor kommer också. de hade annat för sig på julafton så mamma ville bjuda dem och ville gärna att vi också kommer.

Inga kommentarer: