tisdag, januari 26

snyggt.



ganska cool, tycker jag.
storleken på fiskarna.
lugnet i musiken och rörelserna.
detaljerna i silhuetterna av människorna.

namnstatistiken över 2009 släpptes igår och den är alltid intressant. tycker det är konstigt att emma och erik fortfarande ligger kvar på tio-i-topp och att engla redan lämnat hundra-i-topp.
bland tjejer är det ellie (heter för övrigt anna ankas dotter), meja och malva (en gammal kompis till mig fick en malva för tre veckor sen) som ökat snabbast i popularitet sedan 2008 medan miranda, hanna och ingrid (trodde det var på uppgång!) minskat mest under samma tid. bland pojkarna är det milo, charlie och mio som ökat snabbast och marcus (heter min bror född 1984), fabian och david som minskat snabbast.

tillägg 19:41: vill bara tipsa om en enkel och smidig men jättegod rätt jag gjorde ikväll. modifierade ett recept från mersmak: häll lite av oljan från en burk grillade paprikor inlagda i olja i en ugnsform. lägg på färsk spenat och sen färsk sej. salta och peppra och lägg sen paprikorna på fisken och bre på en röra bestående av riven parmesan (eller fetaost), creme fraiche och hackad lök. in i ugnen på 175 grader i 20-30 minuter. hade blomkålsmos till men potatis hade t ex också funkat.

Inga kommentarer: