söndag, juni 27

köping*3.












hann precis ned till norrköping i fredags efter att ha stannat och fikat en snabbis hos J:s föräldrar för att se lite dans kring en stång i folkparken. sen gick vi runt i en väldigt öde stad med en ström ström med flera vattenfall i och med väldigt få öppna matställen. checkade in på hotellet där vi tyckte att sviten var lite liten och osäkra gick ned och undrade och det visade sig att det blivit fel och att det rum vi fått inte alls var en juniorsvit så vi fick nya kort till ett nytt rum som var mycket större och lyxigare (en sovdel på avsats med tv och ac, soffgrupp, ytterligare del med bord och stolar och tv förutom toaletten med dubbeldusch). åkte sen ut till ett soligt lindö som är ett villaområde ett par kilometer utanför norrköping vid kusten. köpte med oss lite plockmat och åt på hotellet, vilket jag nästan alltid tycker är mysigare.


igår efter en frukost med mycket frukt på buffén blev det bil till söderköping och mem som J:s pappa tipsat om. var en jätteliten ort med i princip bara några hus, en sluss (början eller slutet av göta kanal) och en kiosk. båten ejdern, en gammal ångbåt från södertälje, slussade och det tyckte J var kul. jag fotade tre barn som fraktade björkris på flakmoppe i högt gräs/vass och påmindes åter igen om att det är så roligt att fota barn (tycker de blir vackrare än vuxna, vet inte varför, kanske har med naturlighet att göra) med hår som fladdrar, en hand som stryker det bakom örat och uttryck i ansiktet. söderköping var desto livligare och där åt vi goda bovetecrepes med fyllning.


efter liten prommis i norris imorse åkte vi hemåt med stopp i nyköpings hamn för lunch och lite titt och glass och vem hade hunnit dit om inte ejdern. tyckte det luktade väldigt speciellt och lite kemiskt kring båten och fick lära mig att det var koks.


har blivit ännu brunare under dessa varma (skulle isbitar-i-glas-bilden illustrera) dagar. tycker det är så fint och en bra förberedelse för grekland om inte annat. syns så tydligt när jag har uppsatt hår för närmast hårbotten har håret skyddat mot solen.

Inga kommentarer: