fredag, juni 24

vinden susar lojt genom vassen.











hörde den här låten av ulf lundell på radion idag när vi åkte genom roslagen, så rubriken är semistulen därifrån :-) såg mycket vass idag, på vissa ställen växte den tom intill vägen. furusund, kapellskär, spillersboda, humlö (vackraste namnet) och marholmen blev små stopp på vägen, för små var orterna verkligen, om de nu ens kan kallas orter. mycket trafik var det och kö till färjorna både till ljusterö och från furusund (till yxlan och blidö, tror jag). hittade nåt jag tror var pionbuskar, liknande rhododendron men bladen var inte vaxartade och de outslagna var typiskt piontjocka knoppar :-) fanns på flera ställen och jorden verkade också gillas av prästkragar för de fanns i mängder. och jordgubbar åt vi både i efterrätten och i bilen, stannade och köpte svenska för 40 kr/litern, dyra men goda.

grosshandlargården på marholmen serverade oss rökt från deras eget rökeri; salsiccia och lax och dessa smakade också jättegott. till förrätt skagenröra i en stor burk man fick lägga på själv på bröd som liksom hade en god yta, tror de hade doppat i nån äggsmet och sen stekt. vi satt ute och åt och det var på gränsen, hade ju såklart inte med mig nån tröja eller jacka så på slutet satt jag inbäddad i två filtar :-)

1 kommentar:

Maria sa...

Ser fint och gott ut! Vi hade bara ca 13 grader och kunde inte all sitta ute. Dock svenska jordgubbar för 40kr/l även här:)