söndag, november 6

årets troligen godaste köttbit.

igår var vi på godthem på djurgården och firade mammas födelsedag. vi fick bara ha bordet 2,5 timme så fikat tog vi hemma hos oss efteråt ist. var mysigare så också, faktiskt, och de åkte inte hem förrän halv tolv; en lyckad kväll och maten var över förväntan; tog lammytterfiléplankan och den var supermör. tillbehören också vällagade, kändes det som, bl a en örtagårdssås med en väl avvägd ton av syra i, en jättegod ratatouille, skållade tomater och en lök. fanns blodpudding på menyn också, för 160 kronor :-) servicen heller inget att anmärka på, kan tänka mig att återvända trots det relativt höga priset. kändes som ett uppsving mot när jag var där sist för kanske tio år sen.

fick svar på frågan vi undrat över ang att vi läst att plankor (som serveringsfat) blivit förbjudna av hygienskäl: nu används en tunn cederengångsplanka som ligger på den tjockare.
mamma&pappa
farmor, 87 ½ :-), var också med.
Länkvy från djurgårdsbron, lite cool, om än väldigt kornig, i diset och mörket.

och så en söt videosnutt från en blogg jag följer som berörde mig. fick nästan tårar i ögonen :-) även om musiken (låtarna nedan) som vanligt förstärker.
david gray – babylon
david gray – you're the world to me

Inga kommentarer: